Seriespelet avslutat!

Seriespelet skulle avgöras i Göteborg. Först i Stig Center, Backahallen, och sen en resa till Kungälv, Nordmanna bowling. En vinst skulle räcka för en kvalplats.

Backahallen stod först på tur mot laget ”The Golden Bowlers”. Ett mittenlag i tvåan som vi hoppades kunna rå på.

Första serien böljade fram och tillbaka. Motståndarna ledde stort på två banpar men vi lyckades knipa de andra och två och därmed var ställningen endast 2-3 i baken.

Andra serien var en oerhört tät historia med några ynka poäng som avgjorde samtliga banpar. Dessvärre lyckades motståndarna nypa alla banpar och det visade sig vara en för stor smäll för oss. Vi lyckades aldrig resa oss efter detta och matchen hamnade hos motståndarna 8-12. Förutom serie två så var matchen jämn och t.o.m i vår favör.

Matchfakta:

Matchbäst i denna matchen blev Thorbjörn Sundqvist med 903p och Michael Rönnberg med 800p.

Nästa match var mot Kungälvs BK F i Nordmanna Bowling. Även dom ett starkt lag, som vi ändå spelat jämnt mot i tidigare möte.

Vi bjöd upp till rejäl kamp. 7-8 i baken inför sista serien och hoppet levde i högsta grad. Motståndarna växlade då upp rejält och körde ifrån oss i sistarutorna och förlusten skrevs till 9-11. Bittert värre. Det bevisar att vi behöver bredda och stärka vår trupp inför kommande säsonger och vi har redan börjat lägga ut krokar.

Matchbäst blev Patrik Sabel på 864p följd av Mikael Söderberg med 814p.

Matchfakta:

Säsongen är härmed slut och sannolikt hamnar vi åter i div.3. Allt är dock inte sagt än. Kungälvs BK:s A-lag flyttas ner i tvåan och därmed för inte deras farmarlag också spela där, vilket gör att de tvångsnedflyttas. Om detta skulle ge oss en kvalplats, för att försöka hålla oss kvar i tvåan, är ännu ej klart utan är en ren spekulation. Vi får se.

Säsongen kommer som vanligt avslutas med Klubbmästerskapet. Sannolikt i Maj.

MVH/ Mariedals Bowlingklubb