Höstens två sista matcher!

Då börjar det närma sig höstens säsongsavslutning och när halva serien gått börjar man kunna se vilka som blir vårens topplag. Vi satsar för att bli ett av dom.

Vi mötte denna söndag jumbolaget i serien, Strike House BK, hemmahörande i Göteborg, Hisingen.

Efter några rutor kunde man se klasskillnaden och första serien rann iväg till säkra 5-0. Inte mycket att säga om det. Resterande serier såg likadana ut och matchen blev en krosseger med maximala 20-0. Matchbäst blev Michael Rönnberg med finfina 922p följd av Sören Gustavsson på 853p. Vi andra kämpade gott.

Matchfakta:

Andra matchen var mot ett bra lag ifrån Kungälv. Ytterby BK som visat gryende form (precis som vi). Vi förväntade oss en helt annan drabbning än förra helgens storseger och det visade sig bli sant.

Första serien började i medvind. Både Patrik Sabel och Tom Gyllestål började med långa strikerader medan alla vi andra höll en stabil klass och gediget spärrspel. När serien var slut hade vi tagit 4-1. Totalpoängen blev 1731p! (över 216p/ spelare i snitt!) den klart högsta enkelserien hittills!

Men Ytterby är inte ett lag som hänger med huvudet utan de öste på starkt i serie två och tog 3-2. Välspelat för bägge lagen och vi var över 1600p. 6-4 till oss i halvtid och allt var ovisst inför tredje.

I tredje serien spelade vi återigen fantastiskt och Ytterby stretade emot. Det blev en välspelad historia igen, där vi malde på bra ruta för ruta och landade på fina lagsiffran 1688 som betydde 5-0!! Där avgjordes matchen. 11-4 inför sista.

Sista serien började vi med en lagsamling där vi sa till varandra att inte släppa ut ångan utan fortsätta med koncentrerat spel. Det gjorde vi trots att vi tappade serien knappt. 3-2 till Ytterby men matchen var vunnen med 13-7! Lagresultatet 6619p är det högsta på många år. Vi gläds stort för segern och har en positiv känsla när vi nu går in i juluppehållet. Matchbäst blev Patrik Sabel med grandiosa 932p. M. Rönnberg 857, A. Söderberg 850p, S. Gustavsson 840 och M. Söderberg 804. De andra höll en stabil klass också, vilket gav det fina resultatet.

Matchfakta:

Nästa match är ett derby mot BK Viskan F den 13 januari 2024, kl.10. Välkomna då!