Dubbelt i Göteborg

Så var det dags för dubbelmöte borta. Först i Backahallen (Stigcenter) mot Golden Bowlers F och därefter vid Wieselgrensplatsen, Lundby, mot laget Strike House.

Golden Bowlers F har visat gryende form på sistone så även fast de ligger långt efter oss i serien, behövde vi ge allt för att hänga med. Första serien var riktigt tuff. Vi vann ett banpar stort men förlorade de tre andra. Lyckligtvis fick vi med oss totalpoängen och hamnade i underläge 3-2.

I andra serien var det tätt på alla banor och denna gång hade vi inga marginaler med oss utan de gick till motståndarna. 3-1 till Golden Bowlers F. Ett banpar slutade oavgjord. 6-3 inför sista och vi behövde verkligen lyfta oss.

I tredje serien höjde vi vår spelkvalité rejält och motståndet kunde inte hänga med. 5-0 till Mariedal gjorde att vi ledde med 8-6 inför sista serien. Två poäng till och matchen skulle vara vunnen.

En kort lagsamling inför sista serien och sen full satsning igen. Betydligt tuffare än serien innan men vi höll uppe vår standard väl och när krutröken hade lagt sig hade den välspelade serien hamnat i vår favör. 3-2 och matchvinsten skrevs till 11-8. Stark avslutning som många gånger förut.

Matchbäst denna gång blev Thorbjörn Sundqvist med 869p följd av Hans-Olof Djureholt på 825p Resten höll en god standard.

Matchfakta:

Så var det dags att byta hall för att spela mot tabelljumbon Strike House. En oerhört svårspelad hall där resultatnivån är betydligt lägre än på andra ställen.

Nu möttes toppen mot botten och de syntes tydligt redan från start. Vi tappade en poäng i första serien och det blev den enda. 19-1 slutade matchen och hela 1100 poäng mer än motståndarna och vi kunde glada styra kosan hem mot Borås igen. Matchbäst i denna hall blev Tom Gyllestål på riktigt fina 823p. Vi andra kämpade på på lite lägre nivå.

Matchfakta:

Nu väntar tre veckors uppehåll innan det är dags för hemmamatch den 17 mars kl.10.

Välkomna då! /Mariedals Bowlingklubb.