Hemma mot topplaget Vänersborg!

Nu börjar det dra ihop sig för kval och matcherna börjar nu gälla mer än vanligt. En serievinst skulle göra att vi endast behöver kvala en helg istället för två.

Mot topplaget Vänersborg BS sattes vi på prov redan från ruta ett. Man märkte att det absolut inte skulle bli någon promenadseger…bortalaget var väldigt nära att ta 5-0, men vi lyckades till slut ta en poäng. 4-1 i baken och uppförsbacken började….

I serie två så stod vi inte att känna igen och underpresterade rejält, vilket gav ytterligare ett försprång till motståndarna. 3-2 i baken och svåra 7-3 i underläge efter två.

Vi valde då att göra en lagsamling. En chansning vi brukar ta till när vi är ställda mot väggen. Tredje serien började som matchen såg ut tidigare och i ruta 5 låg vi under på 3 av 4 banpar. På något sätt lyckades vi då greppa det sista halmstrået och segrade till slut med 4-1. Små marginaler till vår favör. 7-8 i underläge inför sista.

Vi tog ytterligare en hastig samling och kastade oss in i upplösningen. Vi var då som ett helt annat lag. Strikerader och täckta rutor på flera händer, gjorde att vi lyckades mala ner motståndet och nöp 4-1 en gång till! 11-9 i matchseger gör att hoppet om serieseger ännu lever kvar. Härlig lagmoral gjorde skillnaden denna dag!

Matchbäst blev T. Sundqvist 895p, P. Sabel 854p, M. Rönnberg 813p.

Matchfakta:

Nästa helg kommer allt avgöras på bortaplan. Först mot serieledarna BK Edet och sen färd mot Stenungsund för att där avsluta seriespelet innan kvalet uppåt tar vid.

/Mariedals BK