Dubbelmöte i Kungälv!

Denna söndag körde vi till Nordmanna Bowlinghall för att först möta Ytterby BK och sedan Kungälv BK F2.

Första serien mot starka Ytterby BK såg vi direkt att detta inte skulle bli en lätt resa. Vi letade spel medan Ytterby, i kraft av sina hemmabanor, hittade spelet direkt. 4-1 i baken var inget att snacka om.

I serie två bjöd vi upp till kamp betydligt bättre men alla marginaler var hos Ytterby. 4-1 i baken igen och underläge hela 8-2 i halvtid. Motigt men långt ifrån uppgivet.

I tredje serien kom en viss förändring. Vi höjde vårt spel ännu en gång medan motståndarna tappade lite av sin udd. Vi tog 3-1. Ett banpar slutade oavgjort. 9-5 inför sista och lösningen var helt enkelt att vinna med 5-0 för att ro hem segern.

På klassiskt mariedalsmanér samlade vi hela laget för att gemensamt peppa oss inför den tuffa avslutningen. Vi agerade efter detta som ett helt annat lag där strikeraderna avlöste varandra medan motståndarna blev lite tagna på sängen. Rutorna gick och när serien var över hade vi tagit 5-0. Klass på spelet rakt över renderade i grymma 1679p. 10-9 och segern var hemma!! Härlig känsla.

Matchbäst blev Michael Rönnberg med strålande 907p följd av Mikael Söderberg på 830p. Stark laginsats och det ville vi ta vidare till nästa match.

Matchfakta:

Kungälv BK F2 var på papperet den enkla matchen innan bortaturnén började. Första serien kunde man se att vi var lite matta efter första matchens urladdning och kunde inte riktigt fortsatta storspelet. Dock tog vi 3-2.

Andra serien såg likadan ut som den första med lite avslaget spel som ändå räckte till ytterligare en 3-2:a. 6-4 i halvtid. Vi tappade någon serie med en eller två käglorvilket gjorde allt tajtare. Vi hade dock stor övervikt i total slagning.

Tredje serien var den sämsta i denna match. 1397p. Det räckte än en gång till 3-2 och ställningen 9-6 inför sista. Vi gjorde då en samling igen där vi växlade några väl valda ord i hopp om att det skulle tända till oss än en gång.

Fjärde serien började. Vi visade då vår klass och öste på med långa strikerader. Än en gång hade vi tagit oss samman och presterat när det som mest gällde. Grandiosa 1690p gjorde 5-0 solklart och matchsegern skrevs till 14-6. Allt som allt gör detta att vi hänger på i den absoluta serietoppen och vi fick även höjd tro på oss själva. Matchbäst denna match blev Mikael Söderberg med fina 867p följd av M. Rönnberg med 864p. Även Sören Gustavsson kom upp över 800 med 808p. Snyggt!

Matchfakta:

Nu är det två veckors uppehåll där vi ska fortsätt finslipa vårt spel och hålla upp den härliga lagkänslan! 17 februari kl.13:40 möter vi Partille BC hemma. Välkomna då.